Kevättervehdys hallitukselta

29.4. pidettiin yhdistyksen vuosikokous, jossa hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Hanna Kosonen. Muita hallituksen jäseniä ovat: varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaava Piia Rajakallio, rahastonhoitaja ja palstavastaava Nina Salo, sihteeri Piritta Vanninen sekä jäsenenä ja ympäristövastaavana toimii Katri Ruohomäki.

Hallituslaisiin saa yhteyden lähettämällä sähköpostia elontienpalstat@gmail.com.

Mahdollisia kysymyksiä ja kaiken maailman ehdotuksia, ideoita ja mielipiteitä voi esittää myös facebookissa.

Yksi hallituksen tavoitteista on lisätä palsta-alueen yhteisöllistä toimintaa. Viljelykausi onkin lähtenyt tältä osin varsin lennokkaasti käyntiin. Aktiiviset jäsenet ovat muodostaneet erilaisia ryhmiä ja ottaneet vastuualueita toiminnan edistämiseksi.

Ympäristöryhmästä vastaa Katri Ruohomäki. Ympäristöryhmä järjestää ainakin etanatalkoita sekä huolehtii ettei vieraslajit pääse villiintymään alueella.

Palstakummeina toimivat Eira Koponen (palsta 33) ja Sampo Kallunki (palsta 68), He ovat lupautuneet auttamaan pulassa olevia viljelijöitä ja muutenkin antamaan vihjeitä ja toimimaan vertaistukena. Heihin saa yhteyden facebookin messengerillä tai sähköpostilla sampokallunki@gmail.com ja eirabirgitta.koponen@gmail.com.

Kompostitiimin vastaavana toimii myös Sampo Kallunki. Tiedossa on mm. kompostin kääntämistalkoita.

Vesi

Vesi saadaan palstoille ensi viikolla. Ilmoitamme facebookissa heti, kun saamme hanat asennettua.

Palsta-alueen vedestä huolehtii vapaaehtoiset pientä korvausta vastaan. Vesiviikkolaiseksi voit ilmoittautua: Taru Hakuni taru.hakuni@gmail.com.

Jätelava

Hallitus on tullut siihen päätökseen ettei jätelavaa ainakaan tänä vuonna hankita. Kaikkien viljelijöiden tulisi huolehtia turhat jätteet palstalta pois itse. Maatuvan materiaalin voi ohjeiden mukaan toimittaa yhteiskompostialueelle. Kannustamme viljelijöitä hankkimaan kimppakuljetuksen peräkärryillä sorttiin, mikäli tarvetta on.

Kasat

Aika ajoin parkkialueiden tuntumaan ilmestyy erilaisia materiaaleja sisältäviä kasoja. Ellet tiedä kasan olevan yhteiskäytössä, ethän ota kasasta mitään. Kiitos!

Kierrätys

Facebookissa onkin jo ylimääräinen tavara ja taimet vaihtaneet omistajaa. Hienoa! Vesipisteille voi myös jättää jakoon tarkoitettuja kasveja tms. Käythän kuitenkin katsomassa ovatko eliösi vaihtaneet omistajaa ja huolehdithan asianmukaisen hävittämisen ellei näin ole käynyt. Yhdessä pidämme alueen siistinä ja viihtyisänä!

Talkoot

Komposti-alueelle tulee haketin 17.5. noin klo 16. Se on yhdistyksellä vuokrattuna seuraavaan iltapäivään ja tarkoitus on hakettaa kaikki siihen mennessä kerätyt risut silloin. Tuokaa siis omia ja palstojenne reunoilta kerättyjä oksia (maksimi halkaisija n 15 cm) alueelle viimeistään 17.5. Prosessiin kaivataan muutamia talkoolaisia, ilmoittautuminen suoraan Hannalle, hannaekosonen@gmail.com. Kerro myös onko sinulla omat kuulosuojaimet ja suojalasit.

Komposti

Palsta-alueelle on perustettu yhteiskomposti. Tässä vielä kompostivastaava Sampon laatimat toimintaohjeet:

Jokainen, joka vie taravaa kompostialueelle tulee noudattaa näitä ohjeita ja huolehtia, että jätteet on lajiteltu oikein. Mikäli et tiedä mikä kuuluu mihinkin kasaan, niin kysy ensin.

Lantakasa ja komposti tulee kääntää muutamaan otteeseen kesän aikana, jotta kompostoimtuminen tapahtuu tasaisesti. Tähän tullaan järjestämään talkoita, joista ilmoitamme myöhemmin. Komposti jaetaan talkoolaisten/vapaaehtoisten kesken loppusyksyllä / alkukeväästä kompostivastaavan ohjeistuksella. Mikäli haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi kompostitiimiin, niin laitathan tästä viestiä kompostivastaavalle. Kompostivastaavana toimii Sampo Kallunki (palsta 68) ja hänet saa parhaiten kiinni Messengerillä.

Risuja voi siis viedä oksakasaan odottamaan 17.5. saapuvaa haketinta.

Yhdistysinfoa, säännöt, muuta tietoa

Yhdistyksen ajankohtainen info ja yhdistyksen säännöt löytyvät täältä nettisivuilta. Sivuilla pyritään jakamaan tietoa ja vinkkejä viljelijöille ja lisäksi sivuilta löytyy yhdistyksen kokousmateriaalit ja toimintasuunnitelmat. Sivuja päivittää Piia Rajakallio. Tarvittaessa häneen saa yhteyden elontienpalstat@gmail.com.

Iloa viljelyyn! Nähdään ja kuullaan,

Hanna, Piia, Katri, Nina ja Pirre

Kategoria(t): kategoria. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.